Športové dobrodružstvo

17.10.2024 sa uskutočnil projektový deň pod názvom: Športové dobrodružstvo”. Zúčastnili sa na ňom žiaci a učitelia zo špeciálnych základných škôl z Kysuckého Nového Mesta, Čadce, Žiliny, Bytče a považskej Bystrice.
Naše pozvanie prijali aj naši poľskí partneri z Szkoly Podstawowa nr 23 w Jastrzebiu – Zdroju. Športové aktivity zamerané na koordináciu pohybov, rovnováhu, fyzickú zdatnosť a tímovú spoluprácu sa konali na Strednej zdravotníckej škole v Žiline. Na štyroch športových stanoviskách si žiaci preverili svoju zdatnosť a športové zručnosti. Súčasťou dňa bola aj populárna hra Boccia, ktorá rozvíja presnosť a sústredenie a je vhodná pre všetky vekové kategórie. Prišli nám ju predstaviť profesionálni hráči z klubu Farfalletta Žilina. Po zdolaní športových prekážok boli všetci športovci vyhodnotení a získali medailu a diplom.
Po ukončení aktivít na Zdravotníckej škole sa žiaci presunuli na Spojenú školu J. Vojtaššáka v Žiline. Tu ich čakalo obrovské prekvapenie – stretnutie s futbalistami MŠK Žilina a ich maskotom. Žiaci si spolu s profesionálnymi futbalistami vyskúšali svoje futbalové schopnosti. Každého, kto strelil gól čakala milá úloha – vysadiť spolu s futbalistami rastlinku a v areáli školy. Tým sme spojili športovú zábavu s ekologickým posolstvom a starostlivosťou o životné prostredie. Na záver dostali žiaci od futbalistov klubové darčeky a mohli sa s nimi aj vyfotiť.
Projektový deň: “Športové dobrodružstvá” sa konal v rámci Erasmus Days 2024 a projektu Erasmus plus. Projekt obohatil vzdelávanie žiakov o nové skúsenosti, podporil ich záujem o zdravie, pohyb a športovanie. Zároveň ic zapojil do medinárodnej komunity prostredníctvom spoločných aktivít s našimi zahraničnými partnermi.