Jabĺčka patria medzi najzdravšie druhy ovocia. Najlepšie chutia priamo zo stromu. 21.október bol vyhlásený za Svetový deň jablka a preto sme si tento deň chceli pripomenúť aj u nás v školskom klube detí. Porozprávali sme sa o význame jablka pre náš organizmus a o tom, čo všetko sa dá pripraviť z tohto výborného ovocia. Nič sa nepokazí, keď sa využije aj na prípravu koláčov a iných sladkostí. Nakoľko si deti rady zamaškrtia, rozhodli sme sa, že si pripravíme jablkový závin v našej školskej kuchynke. Deti si precvičili čistenie aj strúhanie jabĺk a naučili sa nový recept, ktorý si môžu doma s rodičmi zopakovať. Keď sa závin upiekol a vychladol, tak sme si popriali dobrú chuť a pustili sa do jeho ochutnávky.
Mgr. Emília Melková